Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vodič (92) jazdil na diaľnici D1 v protismere, po zadržaní predal auto
Zdielať na

Vodič (92) jazdil na diaľnici D1 v protismere, po zadržaní predal auto

TRENČÍN / Po diaľnici D1 pri Trenčíne sa rútilo osobné auto v protismere. Našťastie si ho všimli trenčianski diaľniční policajti a o pár minút ho zastavili. Na ich prekvapenie za volantom sedel 92-ročný muž. Zle odbočil a ocitol sa na diaľnici v protismere. Keď to zistil, išiel k stredovým zvodidlám a pokračoval v jazde.

Nečakaný pohľad sa naskytol trenčianskym diaľničným policajtom vo štvrtok pol hodinu predpoludním. Diaľnicou D1 sa v protismere rútilo osobné auto. Za volantom sedel 92-ročný muž.

"Išiel som z lekárne. Mal som zabočiť doľava, ale išiel som rovno. Potom som vyšiel na diaľnicu," vysvetľoval svoje chovanie 92-ročný vodič auta.

Vodič si z toho, že je v protismere ťažkú hlavu nerobil. Podľa policajnej hovorkyne Elene Antalovej, vodič nerešpektoval až dve značky - "Zákaz vjazdu motorových vozidiel" a "Pozor, ste v protismere".

V jazde pokračoval

Podľa jeho slov si dopravné značky nevšimol. To, že je zle pochopil až potom, ako sa oproti nemu rútili desiatky áut. "Ja som vedeľ, že som na diaľnici, tak som odtiahol auto ku kraju cesty," dodal vodič.

Vjazde pritom pokračoval ďalej. Na frekventovanej diaľnici sa mal v pláne dokonca otočiť. Včas ho našťastie spozorovali trenčianski diaľniční policajti, ktorí ho zastavili. Auto otočili správnym smerom a dali mu fúkať.

Pokuta 300 eur

"Vodič Felicie bol podrobený dychovej skúške, ktorá bola negatívna. 92-ročný vodič policajtom predložil všetky doklady vrátane dokladu o tom, že je spôsobilý jazdiť," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Mužovi zadržali vodičský preukaz a hrozí mu 300 eurová pokuta. "Počas svojej 54-ročnej praxe, odkedy bol držiteľom vodičského preukazu na skupinu B nespáchal žiaden dopravný priestupok," dodala policajná hovorkyňa.

Napriek tomu, že šoféroval rád, za volant si už podľa jeho slov nesadne. "Ja som už auto predal, ja som už so šoférovaním skončil," povedal vodič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy