Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia pod obávaným Strečnom, vodič zaspal a skončil pod nákladiakom
Zdielať na
Krimi

Tragédia pod obávaným Strečnom, vodič zaspal a skončil pod nákladiakom

STREČNO / Na ceste pod Strečnom pribudne po utorku ďalší kríž. Miloslav, ktorý šiel zo Žiliny, zrejme zaspal za volantom a v protismere sa zrazil s nákladným autom. V stredu mal pritom oslavovať narodeniny. Tento rok na úseku pod majestátnou zrúcaninou zahynuli už 4 ľudia.

Tragická nehoda sa stala krátko po 6:00 v katastri Strečna. Štyridsaťročný Čech na Volkswagene Passat Variant prešiel v zákrute do protismeru a zrazil sa s protiidúcim nákladným Renaultom Midlum.

Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, vodič osobného auta zomrel na mieste. Šesťdesiatjedenročnému vodičovi nákladného auta alkohol v krvi nezistili, u vodiča Passatu to budú zisťovať pri pitve.

Chýba diaľnica

Vodič nákladiaka to má do dôchodku len dva mesiace, táto nehoda bola jeho prvou.

Tento rok pod Strečnom zomreli pri dopravných nehodách traja muži a jedna žena. Vyťažený úsek je aj podľa miestnych obyvateľov veľmi nebezpečný, chýba roky sľubovaná diaľnica, ktorá by ho odľahčila.

"Veľmi často sa tu stávajú dopravné nehody. Je to cesta smrti," tvrdí obyvateľ Strečna. Aj keď policajti usmerňovali a odkláňali dopravu cez obec Strečno, v rannej špičke si vodiči postáli v niekoľkokilometrových kolónach.  Cestu sa podarilo sprejazdniť  po necelých  troch hodinách.

Na mieste bola redaktorka Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy