Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia pod Strečnom, Michal neprežil čelnú zrážku s kamiónom
Zdielať na

Tragédia pod Strečnom, Michal neprežil čelnú zrážku s kamiónom

STREČNO / Pod Strečnom v okres Žilina sa v piatok popoludní stala tragická dopravná nehoda. Na mimoriadne vyťaženom cestnom úseku sa čelne zrazil kamión a osobné auto, jeho vodič neprežil.

Čelná zrážka

Michal z Martina vletel do protismeru, v ktorom išiel kamión.

Kamionista strhol volant a chcel sa mladému mužovi vyhnúť. Zrejme aj preto skončil v priekope.

K nehode došlo krátko po pol tretej popoludní. "34- ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda Rapid v smere od Žiliny na Martin. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom Daf s návesom," potvrdil krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

TV JOJ/Andrea Lukoničová

Pomáhali svedkovia nehody

Kým prišli záchranári a hasiči, snažili sa Martinčanovi pomôcť okoloidúci vodiči. Hasiči po príchode vystrihávali vodiča Škody Rapid. Už mu nedokázali pomôcť.

Vodič českého kamióna vyviazol z nehody bez zranení. "Alkohol u vodiča nákladného motorového vozidla vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého bude vykonaná pitva," doplnil hovorca s tým, že škodu na autách vyčíslili na 25- tisíc eur. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Vyťažená cesta pod Strečnom bola uzavretá. "Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, a ohľaduplne," apeloval Moravčík.

Pri nehode zomrel Michal z martinskej mestskej časti Priekopa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy