Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pod Strečnom sa čelne zrazili autá, nehoda paralyzovala dopravu
Zdielať na

Pod Strečnom sa čelne zrazili autá, nehoda paralyzovala dopravu

STREČNO / Krátko predpoludním sa pod Strečnom stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazili tri osobné autá, jedna dodávka a kamión. Zranili sa štyria ľudia. Dvoch ťažko zranených mladých mužov previezli sanitkami do Žiliny, pre ženu priletel vrtuľník.

Hromadná dopravná nehoda pod Strečnom paralyzovala dopravu medzi Žilinou a Martinom. Vodič Volkswagenu smeroval so svojou manželkou na Kysuce. Na vlastné oči videl, ako sa vodič Octavie čelne zrazil s dodávkou a ani on sa zrážke nevyhol.

Auto začalo horieť

"Ja som išiel za tým vodičom, čo čelne havaroval. Zrazu odbočil do protismeru," uviedol účastník nehody Pavol. V Octavii sa viezli ďalší dvaja ľudia. "Neviem posúdiť, čo sa tam stalo, či zaspal alebo čo," dodáva Pavol.

Tmavá škodovka začala horieť. Jeden z vodičov okamžite vytiahol hasiaci prístroj. Ak by tak neurobil, traja ľudia v Octavii by zrejme uhoreli. "Podľa svedkov ešte tridsať sekúnd a už by sa k tomu autu nedalo ani priblížiť," uviedol veliteľ zásahu Miroslav Korduliak.

Pozrite si reportáž z miesta nehody:

Zásah vrtuľníka

Pri nehode zasahovali aj leteckí záchranári. Najťažšie zraneného pacienta previezli do martinskej nemocnice. Vrtuľník pristál priamo na ceste. Záchranári ošetrili ženu, ktorá už bola v bezvedomí.

Dvoch mladých mužov tiež z previezli sanitky do Žiliny, ich stav je tiež veľmi vážny. "Do žilinskej nemocnice boli s polytraumou privezení dvaja pacienti," uviedla hovorkyňa žilinskej fakultnej nemocnice Mária Kliková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy