Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nehoda na D1 pri Bratislave, žena skončila v nemocnici
Zdielať na

Nehoda na D1 pri Bratislave, žena skončila v nemocnici

BRATISLAVA / Rannú špičku na diaľnici D1 v smere z Trnavy do Bratislavy ráno skomplikovala mimoriadne vážna dopravná nehoda. Po zrážke dvoch osobných áut jedno vyletelo z cesty a skončilo v priekope. Dopravu na výjazde na diaľnicu neďaleko Senca musela riadiť polícia.

Dopravná nehoda sa stala na 30. kilometri krátko po ôsmej hodine. Z pripájacieho pruhu práve vchádzala na diaľnicu Škoda Fábia, ktorá sa zrazila s vozidlom Audi Q7.

Fábia skončila v priekope

Terénne auto kolíziu ustálo s rozbitou prednou časťou a narazeným bokom. Horšie dopadla škodovka, ktorá skončila v priekope. Zakliesnenú vodičku museli z auta vyťahovať hasiči. "Štyridsaťštyriročná vodička utrpela zranenie hrudníka, bola pri vedomí," uviedol hovorca Operačného strediska Rýchlej zdravotnej pomoci Boris Chmel.

Na mieste zasahoval aj vrtuľník. "Žena vyviazla z nehody s poranením hrudníka a hlavy, bola pri vedomí. Lekárka spolu so záchranárom jej poskytli na mieste urgentnú zdravotnú starostlivosť, následne ju preložili na palubu vrtuľníka," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Turočeková.

Fotografiu z miesta nehody poslala čitateľka portálu noviny.sk:

Martina Nemčeková

Vodiča druhého auta ošetrili na mieste. Príčiny nehody vyšetruje polícia. "Dychové skúšky použitie alkoholu v prípade oboch účastníkov nehody vylúčili. Materiálna škoda na vozidlách predstavuje 18 tisíc eur," uviedla hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Karina Považanová.

Svedkyňa: lietali kusy črepín

"Ledva sme to obaja dobrzdili a už sme videli Audinu rozbitú a na naše autá lietali kusy črepín," uviedla svedkyňa nehody Jana. V ľavom pruhu našťastie v tom čase neboli žiadne vozidlá, a tak sa viacerí vodiči dokázali zrážke vyhnúť. "Ja som sa cez tretí pruh tomu vyhla, hneď ako som začala brzdiť," dodáva svedkyňa.

Na diaľnici sa okamžite začali tvoriť rozsiahle kolóny. V priebehu pár sekúnd však prišla na miesto policajná hliadka, ktorá neďaleko merala rýchlosť. 

Na mieste nehody bol reportér Dalibor Skladan, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy