Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Auto vs. koňský povoz, deti previezli do nemocnice
Zdielať na

Auto vs. koňský povoz, deti previezli do nemocnice

NOVÉ ZÁMKY / Pri dopravných nehodách sa neničia iba plechy. Na ceste pri Nových Zámkoch vodička nezvládla svoje auto. Prešla do protismeru a vrazila do konského povozu. Viezla sa na ňom rodina s tromi deťmi.

Päťčlenná rodina sa po zbere starých tehál zo smetiska, vracala konským povozom späť do Nesvád, keď do nich vrazilo protiidúce auto. "Ak by kôň nevykročil, tak vrazí do predného kolesa. Vypadli z voza, žena aj s deťmi, veľmi sme sa zľakli," opisuje majiteľ povozu Roman Lakatoš.

Šesťročná kobylka Lenka viezla okrem tehál aj manželov a ich tri deti. Otec, mama a najmladší, 3-ročný syn, sedeli vpredu, keď zbadali auto, ktoré sa rúti priamo na nich. Vodička Seatu nezvládla zákrutu, vošla do protismeru a vrazila do zadnej nápravy voza.

Magnet na nehody

Po náraze z voza vyleteli mama a jej trojročný a dvanásťročný syn. Záchranári ich previezli do nemocnice. "Ja som zapríčinila nehodu, ale nebudem sa k tomu vyjadrovať," povedala šoférka Seatu.

Tento úsek cesty pri Nesvadoch je priam magnetom na nehody. V minulosti tu už vyhasol ľudský život, potom sa na strome, po prejdení zákruty, ocitla s autom rehoľná sestra. Tentoraz si to našťastie odniesol len povoz.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy