Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič bratislavskej MHD zrazil kolegu (†33), zomrel
Zdielať na

Vodič bratislavskej MHD zrazil kolegu (†33), zomrel

BRATISLAVA / Bratislavským dopravným podnikom otriasla tragédia. Na zastávke MHD vyhasol život ich zamestnanca, vodiča autobusu. Toho zrazil jeho kolega.

Tragédia sa stala v sobotu ráno o 10:30 na priechode pre chodcov, pri zastávke MHD v bratislavskej Petržalke.

"Sedeli sme pod stromom a len som počul buchnutie. Prišiel som sa pozrieť a uvidel ho tam ležať,"
opisuje svedok nehody.

Do dráhy autobusu číslo 93 spadol mladý, len 33 ročný Viktor, ktorý sa na okraji chodníka zapotácal a stratil rovnováhu. Vodič autobusu išiel okolo 40 kilometrovou rýchlosťou a aj napriek snahe sa mu vyhnúť, už zrážke nedokázal zabrániť. Chodec bol na mieste mŕtvy.

Zrazil kolegu

"Keďže išlo o jeho kolegu, rovnako vodiča autobusu, vedenie dopravného podniku vyjadrilo osobne rodine úprimnú sústrasť," informovala hovorkyňa dopravného podniku Zuzana Vachová.

Podľa vyjadrení svedkov nehody, sa Viktor, ktorý pred dopravný podnik pracoval desať rokov, potácal ako keby bol pod vplyvom alkoholu. Potvrdiť by to mala nariadená pitva a video záznam z kamier umiestnených na autobuse, ktoré nehodu zachytili.

"Ide o nový autobus, ktorý disponuje kamerovým systémom a záznam sme odovzdali polícií," pokračuje Vachová.

Alkohol nezistili

U vodiča autobusu policajti nezistili prítomnosť alkoholu. Keďže išlo o jeho kolegu, bol v šoku. Zo služby ho preto okamžite poslali domov.

Teraz ho čaká povinné voľno. Neskôr sa bude musieť podrobiť psychologickému vyšetreniu, ktoré určí či môže opätovne nastúpiť do služby ako vodič autobusu.

"V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ  trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Presné príčiny, ako aj okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Pozrite si reportáž z miesta nešťastia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy