Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Úspešná slovensko-maďarská spolupráca. Policajti zničili drogovú sieť
Zdielať na

Úspešná slovensko-maďarská spolupráca. Policajti zničili drogovú sieť

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA / Slovensko - maďarská policajná akcia zabránila vzniku novej distribučnej siete s drogami. Ich plány preniknúť na slovenský drogový trh prekazila Národná kriminálna agentúra (NAKA). Cudzinci, ako aj vysoko kvalitný heroín, skončili v rukách polície.

Naši kriminalisti so svojimi operatívnymi poznatkami okamžite kontaktovali maďarskú stranu. Ešte pred samotným zásahom sa polícii podarilo konanie podozrivých aj zdokumentovať.

"V uplynulých dňoch príslušníci NAKA spolu s bratislavským Pohotovostným policajným útvarom zadržali maďarského občana Zoltána V. aj s drogami," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Polícia zaistila v Komárne celkom 2,5 kilogramu vysokokvalitného heroínu, z ktorého je možné vyrobiť približne 55 500 dávok v hodnote zhruba 200 tisíc eur.

Zadržali drogy aj dílerov

Po policajnej akcii NAKA došlo v ten istý deň aj k dvom akciám v Maďarsku. Policajti tam zadržali dvoch Turkov a jedného Maďara.

"Títo traja muži už boli maďarskou políciou obvinení," informoval Slivka.

Pri domových prehliadkach maďarská polícia zhabala taktiež drogy, a to jeden a pol kilogramu heroínu, ale aj predmety na dávkovanie drogy, mobily,  počítače a dokumenty.

Policajti objavili aj sklad, kde drogy ukrývali.

"V prípade zdržaných v Maďarsku im hrozia vysoké tresty 20-25 rokov, vo výnimočnom prípade doživotie,"
vyhlásil Slivka.

Na Slovensku zadržaného Maďara už taktiež vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil z drogovej trestnej činnosti. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Momentálne je stíhaný väzobne.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy