Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Košičana takmer zabila vrtuľa lietadla, pilot bol opitý
Zdielať na

Košičana takmer zabila vrtuľa lietadla, pilot bol opitý

SLÁVNICA / Chcel opraviť lietadlo a takmer zomrel. Košičanovi na letisku Slávnica pri Dubnici nad Váhom odtrhla vrtuľa ruku a poranila tvár. Pilot, ktorý sedel v kokpite, bol pod vplyvom alkoholu.

Nešťastie sa stalo na letisku Slávnica pri oprave lietadla. Päťdesiatdvaročný Ján sa veľmi priblížil k vrtuli. Tá zasiahla jeho pravú ruku, ktorú amputovala.

"Keď ukončil opravu dal pokyn pilotovi, že môže motor vypnúť,. Vtedy ho zasiahla vrtuľa, ktorá mu spôsobila vznik závažného pracovného úrazu," uviedla zástupkyňa riaditeľky na trenčianskom inšpektoráte práce Margaréta Bednárová.

Stratil vedomie

Ján utrpel aj úraz hlavy, okamžite stratil vedomie. Zavolali k nemu záchranárov, ktorí ho ošetrili a vrtuľníkom previezli do nemocnice v bratislavskom Ružinove.

"Muž má devastačné poranenie ruky a mnohopočetné poranenia tváre. Je v intenzívnej starostlivosti lekárov, stabilizovaný, pri vedomí," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

1,38 promile

Príčiny nešťastia vyšetruje inšpektorát práce a polícia. Všetci prítomní sa podrobili skúške na alkohol. "Pilot sediaci v tom čase v kokpite lietadla bol pod vplyvom alkoholu. Nafúkal 1,38 promile," uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy