Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Učiteľ z východu, ktorý opitý havaroval, pozná svoj trest
Zdielať na
Krimi

Učiteľ z východu, ktorý opitý havaroval, pozná svoj trest

VRANOV NAD TOPĽOU / Učiteľ základnej školy, ktorý vo Vranove nad Topľou havaroval opitý, pozná svoj trest. Tamojší okresný súd ho odsúdil v super rýchlom konaní. Dostal pokutu a zákaz šoférovať. Svoj trest ale považuje za spravodlivý. Prognózy jeho nadriadených veľmi optimistické nie sú. Zákon je v tomto prípade nekompromisný.

Učiteľ nevybral zákrutu a vrazil to rovno do plota miestnej základnej umeleckej školy. Mal šťastie, že na chodníku v tom čase nik nestál.

Štyridsaťdeväťročný muž strávil po riskantnej nočnej jazde dve noci v policajnej cele. Eskortovali ho pred súd s obvinením z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nafúkal viac ako dve promile.

"Dostal peňažný trest vo výmere 180 eur a náhradný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov a trest viesť motorové vozidlá všetkých druhov po dobu dvoch rokov a šiestich mesiacov," informovala o rozsudku sudkyňa.

"Je to spravodlivé a všetko tak, ako má byť," povedal o rozsudku učiteľ.

Obľúbený učiteľ

Televíziu JOJ kontaktovala aj matka jedného z jeho žiakov. Učiteľa považuje za skúseného a nechce, aby pre jeden incident prišiel o prácu a žiaci o dobrého učiteľa. Sociologička má na vec jasný názor. "Ak je to dobrý učiteľ, prečo si sadal za volant opitý?" pýta sa sociologička Ľuba Kráľová.

Nejasný osud

Učiteľ je dlhoročným pedagógom, ktorého poznajú aj učitelia z iných škôl. V poslednom roku bol triednym učiteľom prvákov. Nehoda po ktorej nafúkal teraz vrhá tieň aj na jeho profesiu. Jeho osud za katedrou je od septembra nejasný.

"Ak je pedagogický zamestnanec právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin alebo za trestný čin spáchaný z nedbanlivosti, stratí takto svoju bezúhonnosť a jej jedným z predpokladov ustanovených predpisom na výkon pedagogickej činnosti, a preto zamestnávateľ s ním skončí pracovný pomer," vysvetlila hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

"Osobne ma to veľmi mrzí. Učiteľ musí byť bezúhonný. Ak bezúhonnosť stratí nebude môcť naďalej vykonávať pedagogickú činnosť," potvrdil riaditeľ školy Marek Cerula.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy