Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
František (34), ktorý sa pred políciou zabarikádoval, je opäť doma
Zdielať na

František (34), ktorý sa pred políciou zabarikádoval, je opäť doma

ZVOLENSKÁ SLATINA / František, ktorý ohrozoval šialenou jazdou nielen vodičov, ale i chodcov, je späť vo Zvolenskej Slatine. Domov sa vrátil po tom, čo ho vypočuli policajti. Stíhajú ho za spôsobenie troch dopravných nehôd a tiež za to, že šoféroval v čase súdneho zákazu. Muž na terénnom aute narazil do niekoľkých áut a pred políciou sa zabarikádoval vo svojom byte aj s manželkou a malým dieťaťom.

František sa vrátil do bytu, v ktorom sa pred políciou zabarikádoval, hneď po tom, čo ho muži zákona vypočuli. Na svoju šialenú jazdu ulicami Zvolenskej Slatiny si podľa vlastných slov nespomína.

Tri dopravné nehody

František počas jazdy narážal do všetkého, čo mu prišlo do cesty. Odniesli si to vodiči, ktorí mu vošli do cesty, zaparkované autá, smetné koše i dopravné značky.

"Polícia vo Zvolene objasňuje tri dopravné nehody, ktoré zavinil. Podozrivý je aj z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla banskobystická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Deväťkrát trestaný

Alkohol u muža policajti nezistili. Z miesta nehôd sa ale snažil ujsť zrejme preto, že vedel, čo ho čaká. Už šesťkrát dostal súdny zákaz viesť motorové vozidlo. Napriek tomu opäť sadol za volant.

O jeho treste bude rozhodovať súd. "V minulosti bol už deväťkrát súdne trestaný za rôznu trestnú činnosť. Nikdy nebol držiteľom vodičského oprávnenia," konštatovala Faltániová. 

František sa šialenou jazdou premával po Zvolenskej Slatine. Po vypočutí ho policajti prepustili domov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy