Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na D1 pri Hlohovci havarovala sanitka. Narazila do odstaveného auta
Zdielať na
Krimi

Na D1 pri Hlohovci havarovala sanitka. Narazila do odstaveného auta

HLOHOVEC / Na diaľnici D1 havarovalo vozidlo rýchlej zdravotnej pomoci. Sanitka po kolízii s pokazeným osobným autom prerazila stredové zvodidlá a prešla celou šírkou protismernej strany diaľnice. Šťastím bolo, že tadiaľ práve neprechádzalo žiadne auto.

Dopravná nehoda sa stala na 65. kilometri diaľnice D1. V sanitke sa viezli dvaja záchranári a pacient, ktorého prevážali z Bratislavy do myjavskej nemocnice. Vodič si vo veľkej rýchlosti nevšimol auto zastavené pri krajnici.

"Odstavil som motor. Po troch minútach už sanitka balansovala a do nárazníka mi to vrazila a zadné koleso mi to odtrhlo," hovorí vodič odstaveného auta.

"Pri strete došlo k nárazu a sanitka prešla cez stredové zvodidlá do protismeru až mimo cestu," informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Sanitka skončila zapichnutá v priekope. Situácia napokon nebola až taká vážna. Dôležitú úlohu zohrali bezpečnostne pásy.

"Všetci boli riadne pripútaní a nik sa pri nehode nezranil," potvrdila Linkešová.

Dostal pokutu

Škoda na havarovaných vozidlách sa vyšplhala na 8 500 eur.

"Polícia alkohol vodičovi na mieste nezistila. V zmysle zákona mu polícia za spôsobenú nehodu z nepozornosti uložila na mieste blokovú pokutu," informovala Linkešová.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy