Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Požiar viníc v Bratislave je dielom podpaľača
Zdielať na

Požiar viníc v Bratislave je dielom podpaľača

BRATISLAVA / Štvrtkový rozsiahly požiar vo viniciach v bratislavskej Rači nebol náhodný. Oheň likvidovalo viac ako 40 hasičov krátko po druhej hodine popoludní vo vinohradníckom kopci za Kadnárovou ulicou. Podľa predbežných preverovaní polície a hasičov, starý vinohrad horel vinou podpaľača.

Pri štvrtkovom popoludňajšom požiari vo viniciach policajti museli evakuovať viacerých obyvateľov blízkych bytoviek. Hasičom prácu komplikoval silný vietor. Plamene sa rýchlo šírili v smere vetra.

Keď hasiči dostali plamene ako tak pod kontrolu vietor ich rozfúkal na vzdialenejšiu časť viníc. Pri zásahu hasičom pomáhali aj policajti, traja z nich sa nadýchali splodín a museli ich ošetriť záchranári. Vďaka rýchlemu zásahom sa im podarilo pred ohňom uchrániť obytné domy a garáže v bezprostrednej blízkosti požiaru.

Dve ohniská

Podľa zdroja televízie JOJ blízkemu vyšetrovaniu, požiar založil úmyselne podpaľač, dokonca mal požiar dve od seba vzdialené ohniská. Z časti nevyužívané pozemky vlastnia podľa zistení televízie viacerí drobní vinohradníci a ich vinič stojí v priamom susedstve už zastaveného kopca.

V tejto lokalite po zmene územného plánu už roky bujnie výstavba veľkopodlažných bytoviek a nové domy susediace so zhoreným vinohradom stoja tiež na pozemkoch bývalých viníc.

Reportáž spracoval redaktor Richard Bolješik:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy