Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
František dobodal exmanželku, pátra po ňom polícia
Zdielať na

František dobodal exmanželku, pátra po ňom polícia

RÚBANE / Najskôr s kuchynským nožom v ruke napadol bývalú manželku a potom ušiel. Policajti obvinili 57-ročného Františka z Rúbane z prečinu nebezpečného vyhrážania. Polícia po útočníkovi pátra.

Päťdesiatsedemročného Františka zmohol zrejme nielen alkohol, ale aj neopodstatnená žiarlivosť. Zobral kuchynský nôž a začal bodať svoju exmanželku.

"Manžel mu hovoril, prestaňte, čo robíte, a on aj tak tlačil," opisuje dcéra. "Bol žiarlivý," dodáva exmanželka. František, ktorý z času na čas okúsil aj chlad väzenia sa k exmanželke vrátil len pred časom. Po tom, ako sa rozišiel so svojou mladou priateľkou.

Chytil mi vlasy

"Vypil hrušku celú. Ja som to ovoňala, a keďže nikdy nepijem, cítim to," hovorí exmanželka. Po odchode návštevy, keď sa celá fľaša dopila, začal František svoju exmanželku opäť slovne napádať a vyhrážať sa jej. Preto volala policajtov, František bol rýchlejší.

"Odrazu som cítila, že mi chytil vlasy, blízko boli nože, tak jeden zobral a ja som sa bránila, vtedy ma tu dorezal. Zať kričal, čo ste spravili, pustite ju," tvrdí exmanželka.

Ušiel

Tú previezla sanitka do novozámockej nemocnice, kde ju ošetrili a pozašívali rany. Muž sa stihol umyť, obliecť a ešte pred príchodom policajtov ušiel. "Po 57-ročnom mužovi z Obce Rúbaň polícia pátra," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Pozrite si reportáž redaktorky Drahu Dobrovicsovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy