Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kamil (4) a Jarmila (5) sa hrali pri okne, vypadli z 3. poschodia
Zdielať na
Krimi

Kamil (4) a Jarmila (5) sa hrali pri okne, vypadli z 3. poschodia

BRATISLAVA / Tínedžerka neustrážila dve deti a 4-ročný Kamil a 5-ročná Jarmila vypadli z okna ubytovne na treťom poschodí. Nešťastie sa stalo v bratislavskej Dúbravke.

Deti vypadli z okna krátko popoludní na Agátovej ulici v bratislavskej Dúbravke. Súrodencov podľa slov obyvateľov bytovky dali rodičia na stráženie mladej susedke. 

Vyliezli na parapetu

Deti sa hrali v blízkosti okna. Vyliezli na parapetu a vypadli z okna. Zranené deti okamžite ratovali obyvatelia bytového domu a zavolali záchranku. Krátko na to prišli aj rodičia.

K plačúcim a kričiacim deťom rýchlo dobehol správca spolu s 19-ročným  Patrikom a deťom sa snažili pomôcť ako sa dalo. Zároveň ich upokojovali.

"Ukľudňoval som ich. Chlapec ležal na bruchu a dievča na chrbtici. Hneď som kričal, aby im vyhodili deky, aby im nebola zima. Malý kričal, bolela ho noha a malú ruka, krk aj chrbtica," uviedol Patrik.

Previezli na Kramáre

Záchranári po prvotnom ošetrení deti naložili do sanitiek a previezli aj s matkou do nemocnice na bratislavské Kramáre. "Pre otca išli policajti a mamina rýchlo dobehla z roboty," dodáva Patrik.

"Štvorročný chlapec utrpel zlomeniny stehennej kosti a úraz chrbtice. Päťročné dievča malo zlomeninu predlaktia," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Obe deti mali šťastie, že nedopadli na betón, ale náraz stlmil trávnik. "Zdravotný stav oboch detí je stabilizovaný, sú pri vedomí, komunikujú. Utrpeli poranenia končatín," uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch Dana Kamenická.

Policajti vyšetrujú, čo sa v zube stalo, Podľa obyvateľov bytovky boli deti v čase pádu bez dozoru.

Pozrite si reportáž Silvie Bartoňovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy