Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V Tatrách horel les, požiar mohli spôsobiť zberači čučoriedok
Zdielať na
Krimi

V Tatrách horel les, požiar mohli spôsobiť zberači čučoriedok

VYSOKÉ TATRY / V pondelok museli hasiči zasahovať medzi Tatranskou Štrbou a Mengusovcami. Rozhorel sa tam lesný porast. Na mieste sa žiadne lesné práce nevykonávali. Pravdepodobne tak les podpálil niekto z návštevníkov.

V lese medzi Tatranskou Štrbou a Mengusovcami v pondelok dopoludnia začal horieť lesný porast. Prvé zistenia ukazujú nato, že ho niekto podpálil úmyselne. "Zrejme išlo o zberača čučoriedok, keďže je práve sezóna. Na mieste požiaru sme našli aj stopy, ale je zatiaľ ťažké povedať, ako presne požiar vznikol," uviedol veliteľ hasičského zásahu Tomáš Kačmarčík.

K požiaru mali našťastie popradskí hasiči dobrý prístup a tak ho rýchlo uhasili. "Požiar nebol na veľkej ploche. Bola to približne 30 krát 50 metrov," dodal Tomáš Kačmarčík.

Nebezpečné požiare

"Keďže bol požiar včas nahlásený, tak hasiči rýchlo zareagovali a zabránili tak ďalšiemu rozšíreniu ohňa," uviedol riaditeľ popradských hasičov Ondrej Šproch.

Hasiči sú už v strehu. Požiare v Tatrách bývajú mimoriadne vážne. Stačí malá nepozornosť, oheň sa rozhorí a v ohrození môžu byť aj turisti. Preto hasiči prosia všetkých návštevníkov TANAPU: "Aby brali turisti na vedomie, že každý cigaretový ohorok, alebo odhodená zápalka, môže mať za následok požiar veľkých rozmerov. Preto vyzývam všetkých, aby boli opatrní," upozornil Ondrej Šproch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy