Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri Žiari nad Hronom havaroval autobus. Zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Pri Žiari nad Hronom havaroval autobus. Zasahoval vrtuľník

ŽIAR NAD HRONOM / Neďaleko Jastrabej pri Žiari nad Hronom havaroval linkový autobus. Na úzkej ceste sa snažil vyhnúť protiidúcemu autu. Na mieste zasahoval aj vrtuľník z Banskej Bystrice, ktorý letel pre ženu v kritickom stave.

Autobus viezol ľudí zo Žiaru do Jastrabej. Na úzkej ceste plnej zákrut vybehla z protismeru biela felícia. Vodič síce strhol riadenie, no autobus sa dostal mimo vozovku a prevrátil sa na lúke.

"Naháňali sa na osobných autách. Jednému som sa vyhol, druhý do mňa vrazil," hovorí vodič autobusu.

Ľudia z autobusu vyliezli von cez čelné sklo. "Zacítila som náraz. Myslela som si, že to bol výbuch. Potom som mala pocit, že autobus letel doprava," opisuje jedna z cestujúcich z autobusu. 

Ťažké zranenia

Hasiči vystrihovali z auta trojčlennú posádku. Ich stav je najvážnejší. Utrpeli ťažké zranenia. Pre ženu, ktorá sedela na mieste spolujazdca priletel záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Museli ju oživovať.

Zranenia cestujúcich z autobusu nie sú také vážne. Odviezli ich do nemocnice v Žiari nad Hronom.

Na mieste im pomáhali záchranári aj vodiči okoloidúcich áut. Kto chcel, toho odviezli autami do Jastrabej.

Šťastie v nešťastí

Na autobus v Jastrabej čakali školáci, ktorí sa popoludní mali vracať domov. Nestihli ešte nastúpiť. Na miesto prišli vystrašení rodičia, ktorí o nehode autobusu počuli. Vydýchli si, keď zistili, že ich deti vnútri neboli.

Príčiny nehody vyšetruje polícia. Na mieste dokumentovali všetky stopy.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy