Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Levočan zrazil na priechode školáčku (11), odhodilo ju 13 metrov
Zdielať na

Levočan zrazil na priechode školáčku (11), odhodilo ju 13 metrov

SMIŽANY / Prázdniny sa začali pre jedenásťročnú školáčku nehodou. Na priechode pre chodcov medzi obcami Smižany a Spišský Štvrtok (okres Spišská Nová Ves) ju zrazilo auto, školáčku odhodilo o 13 metrov.

Dievča sa vracalo zo školy domov do Spišských Tomášoviec (okres Spišská Nová Ves). Po tom ako vystúpila z autobusu, ju na priechode zrazilo auto.

Školáčku zmietla ľavá predná časť auta, náraz ju odhodil 13 metrov od priechodu pre chodcov.

"Na miesto ako prvá vyrazila posádka RLP zo Spišskej Novej Vsi a následne musel byť aktivovaný aj vrtuľník. 11 ročné dievča utrpelo vážny úraz hlavy," uviedol hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Upadala do bezvedomia

Záchranári bojovali o jej život, prevoz do nemocnice bol nevyhnutný. Dievča putovalo do košickej univerzitnej nemocnice, kde bolo na umelej pľúcnej ventilácii.

"Úraz hlavy vyzeral byť vážny. Dievčatko bolo najskôr pri vedomí no postupne upadlo do bezvedomia," dodal Chmel.

Zimné pneumatiky

Podľa vodiča mu dievča náhle vybehlo na cestu, ubrzdiť to nedokázal. Na mieste boli 20-metrové brzdné dráhy. Pod ich dĺžku sa okrem rýchlosti mohol podpísať aj fakt, že mladý Levočan ma na aute zimné pneumatiky.

"Robili sa testy. Ak malo auto zastaviť zo stovky na nulu pri letnej teplote na zimných pneumatikách, tak zastavilo o 7,6 metra ďalej," tvrdí majiteľ pneuservisu Miroslav Šuster.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy