Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia pri Stropkove. Auto zrazilo mladé dievča (†17)
Zdielať na
Krimi

Tragédia pri Stropkove. Auto zrazilo mladé dievča (†17)

STROPKOV / V obci Lomné v okrese Stropkov sa stala tragická dopravná nehoda. Zahynulo pri nej sedemnásťročné dievča, ktoré zrazilo osobné auto, hneď potom, ako vystúpilo z autobusu. Podľa svedkov po náraze ešte dievča žilo, následne ale ťažkým zraneniam podľahlo.

"Chodkyňa prechádzala poza autobus na druhú stranu cesty, vtedy došlo k zrážke s motorovým vozidlom," informoval riaditeľ okresného dopravného inšpektorátu vo Svidníku Martin Mišto.

Osobné auto, ktoré riadila 38 ročná žena nabralo dievča  v plnej rýchlosti a vymrštilo ho asi 30 metrov od zastávky, ktorá je umiestnená pri križovatke pred dedinou.

Na miesto nehody boli okamžite privolané všetky záchranné zložky. Dievča v tom čase ešte javilo známky života.

"Pomohli sme s resuscitáciou zranenej. Následne priletel vrtuľník rýchlej leteckej záchrannej služby a lekár záchrannej služby konštatoval, že zranenia nie sú zlučiteľné so životom," povedal veliteľ zásahu Cyril Burak.

Záchranka bez lekára

Svedkovia nehody tvrdia, že v prvej záchranke nebol lekár. Išlo teda iba o rýchlu zdravotnú pomoc. "Keď príde po určitých minútach sanitka, tak príde iba so šoférom, ktorý možno je kvalifikovaný, ale tam jednoducho potrebujeme sanitku s lekárom," potvrdzuje jeden zo svedkov.

Za pravdu mu dáva aj lekár Martin Jakubov. "Som presvedčený, že lekár pri takýchto urgentných naliehavých prípadoch má byť," vyhlásil. 

Príčinu tragickej nehody už vyšetruje polícia.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy