Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Peter (†60), ktorého zavalila lavička, mal v krvi alkohol
Zdielať na
Krimi

Peter (†60), ktorého zavalila lavička, mal v krvi alkohol

NOVÝ SMOKOVEC / Pri tragédii zomrel 60-ročný Peter. Zavalila ho lavička na zastávke električiek v Novom Smokovci. Obhliadajúci lekár nariadil pitvu. Tá ukázala, že bezprostrednou príčinou smrti neboli zranenia spôsobené zavalením.

Peter prišiel na električkovú zastávku Sibír vo Vysokých Tatrách. Sadol si na jednu z lavičiek, no prevrátil sa dozadu. Chcel sa nadvihnúť a pravdepodobne stiahol na seba uvoľnenú betónovú platňu. Na mieste zomrel. Obhliadajúci lekár nariadil pitvu.

Výsledky ukázali, že muž bezprostredne nezomrel na následky zranení, ktoré mu spôsobila lavička. "Príčinou smrti boli chorobné zmeny v organizme. Pri pitve bola zistená prítomnosť alkoholu v tele nebohého," uviedol. 

Odstránili lavičky

Platňa pred tragédiou uvoľnená bola. Z bezpečnostných dôvodov policajti zložili platňu aj z druhej lavičky. Nasledujúci deň sa na zastávke ani jedna z lavičiek nenachádzala. Tie sú v správe železníc.

"Zariadenia železničných staníc a zastávok vrátane lavičiek na sedenie sú pravidelne kontrolované," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavliková.

Vyšetrovanie tragédie stále prebieha. "Zisťujeme, ako k tragédii mohlo dôjsť, čo sa presne stalo a za akých okolností," uzavrela Pavliková.

Muž, ktorého zavalila lavička, mal v krvi alkohol, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy