Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Záhradný altánok privalil dve ženy, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Záhradný altánok privalil dve ženy, zasahoval vrtuľník

LEHNICE / Posedenie pod novopostaveným altánkom sa zmenilo na drámu. Prístrešok spadol na štyroch ľudí, ktorí pod altánkom sedeli. Dve ženy previezli do nemocnice.

Rodina z Lehníc (okres Dunajská Streda) si užívala posedenie pod novým altánkom na záhrade svojho domu. V tom sa uvoľnili nohy v časti spojov a strecha altánku zavalila štyroch ľudí.

Nový altánok

"Pozerali sme s manželom televízor a v tom sme počuli nejaké buchoty. Sedeli pod tým ľudia," opisuje suseda.

Strecha altánku pravdepodobne nevydržala nápor ťažkých betónových škridlí. Okamžite privolali záchranárske zložky. "Po príjazde na miesto sme zistili, že štyri osoby zavalil novo postavený altánok," uviedol veliteľ zásahu Csaba Lőrincz.

Transport vrtuľníkom

Všetci štyria sa už nachádzali mimo altánku. Dve zranené ženy previezli do nemocnice. "Vrtuľníková záchranná zdravotná služba transportovala pacientku s poranením chrbtice. Druhú ženu s poranením hlavy transportovali záchranári do nemocnice v Dunajskej Strede," uviedol hovorca operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

"Pri udalosti došlo k zraneniu dvoch žien. Polícia na mieste vykonala prvotné úkony a preveruje okolnosti, za akých k udalosti došlo," uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Martina Kredatusová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy