Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Na Mariána spadol máj, bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Na Mariána spadol máj, bol na mieste mŕtvy

VIGĽAŠSKÁ HUTA / Veľké nešťastie sa stalo pri stavaní mája. V obci Vígľašská Huta zasiahol padajúci kmeň 37-ročného Mariána. Ťažkým poraneniam hlavy muž na mieste podľahol. Okolnosti tragédie vyšetruje polícia.

Mala to byť pokojná jarná slávnosť, na ktorú sa všetci tešili. Niekoľkometrový máj chceli chlapi postaviť rovno na námestí. Ťažký kmeň stromu sa však nebezpečne naklonil. Tridsaťsedemročný Marián sa pokúšal pomôcť, no ťažký kmeň ho zavalil.

"Na linku tiesňového volania 155 bola nahlásená tiesňová výzva o poranenej osobe mužského pohlavia následkom privalenia kmeňom stromu," informuje Andrej Hirjak z operačného strediska.

Poranená hlava

Nešťastie sa stalo sa to pred očami šokovaných kamarátov, s ktorými Marián máj staval. Ihneď sa mu pokúšali pomôcť. Mal poranenú hlavu a bol v bezvedomí.

Do Vígľašskej Huty záchranári privolali aj vrtuľník, pomôcť sa nedalo. "Napriek viac ako 60-minútovej resuscitácie, lekár skonštatoval úmrtie u muža nakoľko pacient utrpel poranenia nezlúčiteľné so životom," dodáva Hirjak.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy