Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vážna nehoda pri Žiari nad Hronom. Vodička nedala prednosť motorkárovi
Zdielať na

Vážna nehoda pri Žiari nad Hronom. Vodička nedala prednosť motorkárovi

ŽIAR NAD HRONOM / Neďaleko Žiaru nad Hronom došlo k zrážke osobného auta a motorky. Tridsaťštyriročný motorkár Miroslav z Jánovej Lehoty skončil po havárii v banskobystrickej nemocnici, kde bojuje o život. Motorkárovi podľa polície nedala prednosť 21 ročná vodička auta.

Mladá žena vychádzala na hlavnú cestu. Hoci ide pomerne rovný úsek cesty, zrazila sa mužom na motorke. Po silnom náraze skončil Miroslav na asfalte.

Podľa polície žena motorkárovi nedala prednosť. "Príčinou dopravnej nehody bolo, že 21 ročná vodička nedala prednosť pri vychádzaní z vedľajšej cesty," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Náraz bol mimoriadne silný. Zdemoloval celú bočnú stranu vozidla. Motorka sa šmýkala ešte niekoľko metrov po ceste. Aj napriek tomu, že mal motorkár na hlave prilbu utrpel zranenia hlavy.

V kritickom stave

Stav 34 ročného muža bol  natoľko vážny, že ho zo žiarskej nemocnice museli v kritickom stave previezť do Banskej Bystrice.

U mladej vodičky policajti na mieste alkohol nezistili. Predbežné škody vyčíslili na sedemtisíc eur.

Až potom ako budú mať policajti informácie o presnom rozsahu zranení a dobe liečenia, rozhodnú o ďalšom postupe vo vyšetrovaní.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy