Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Michalovčan (35) vydieral mladé ženy, nútil ich k nechutnostiam
Zdielať na
Krimi

Michalovčan (35) vydieral mladé ženy, nútil ich k nechutnostiam

PREŠOV / Tridsaťpäťročný Michalovčan skončil v Česku vo väzbe. Dostal sa k účtom na sociálnych sieťach mnohých žien a svoje obete následne vydieral. Dievčatá a ženy mu museli plniť zvrhlé príkazy. Obetí sú zatiaľ desiatky, niektoré sa pre jeho vydieranie pokúsili dokonca o samovraždu. Najmladšia má len dvanásť rokov.

Slovák žije prechodne v Českej republike. Roky sa mu darilo unikať pred spravodlivosťou a ako fantóm bol postrachom aj pre malé deti. Jeho obetí sú zatiaľ desiatky, no môže ich byť ešte viac.

Zameriaval sa najmä na dievčatá, ale jeho chúťkam a vyhrážkam neunikli ani staršie ženy.

K heslám od účtov sa dostal tak, že sa vydával za administrátora. Následne na účte zmenil heslo a tým mal dokonalý prehľad o súkromí svojej obete.

Tie začal zneužívať na vyhrážky s tým, že ak mu nevyhovejú tak kompromitujúce fotografie alebo informácie zverejní. Jeho požiadavky boli nechutné a zvrátené.

Chcela sa zabiť

Kriminalisti sa naňho zamerali po vlastnej stope. Obete žili v permanentnom strachu a báli sa o tom hovoriť. V jednom z prípadov sa dokonca 12 ročné dievča po jeho stupňujúcich vyhrážkach pokúsilo o samovraždu.

Kriminalisti sa pri jeho pohybe po virtuálnej sieti poriadne zapotili. Analýze podrobili viac ako šesťtisíc e-mailov a takmer 200 tisíc chatových správ.

Muž sa len za polrok zmocnil takmer troch stoviek účtov. Všetky si ich poctivo na papier zapisoval. Našli ich pri domovej prehliadke. Teraz poslúžia ako jeden z hlavných dôkazov.

Obvinili ho

Slovenskí policajti si pochvaľujú prácu svojich českých kolegov. Zadržaný muž je už obvinený a česká sudkyňa ho poslala do väzby, momentálne čaká na vydanie slovenským orgánom.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy