Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V Kežmarku zhorela krajčírska dielňa, oheň vzal majiteľovi živobytie
Zdielať na
Krimi

V Kežmarku zhorela krajčírska dielňa, oheň vzal majiteľovi živobytie

KEŽMAROK / Krajčírska dielňa s dvadsaťročnou tradíciou v centre Kežmarku ľahla popolom. Zamestnanci prišli do práce, no keď otvorili dvere, vyvalil sa na nich hustý dym. Príčinu požiaru vyšetruje polícia.

"Keď prišli do práce a otvorili dvere, vyvalil sa na zamestnankyne dym," opisuje rannú situáciu majiteľ prevádzky s textilnou výrobou.

Dielňa sa nachádza len niekoľko metrov od polície. Muži zákona okamžite zavolali na pomoc hasičov a bežali na miesto.

"V čase o 6:27 prijal operátor linky 159 oznámenie o možnom požiari. Vyrazili sme na miesto," uviedol náčelník mestskej polície v Kežmarku Jozef Marhefka.

Z vnútra budovy počuli krik. "Naša hliadka vstúpila do objektu. Zistili, že sú tam ľudia, ale pre husté zadymenie nemohli konať," dodáva Marhefka. Zamestnancom sa našťastie podarilo vyjsť zadným vchodom.

Medzitým dorazili hasiči, ktorí s ohňom bojovali. "Najťažšie bolo lokalizovať požiar. Vnútri bol hustý dym," uviedol veliteľ zásahu Jaroslav Vojtaššák.

Prišiel o živobytie

Príčina požiaru zatiaľ známa nie je, zistilo sa len, že vznikol v krajčírskej dielni. "Vysvetliť si to neviem, ale myslím, že za to môže elektrický skrat," pripustil majiteľ prevádzky.

Oheň zničil celú krajčírsku dielňu. Škody budú vysoké. "Predpokladám po dohode s majiteľom, že škoda môže byť aj nad stotisíc," skonštatoval zisťovateľ Kamil Derner. 

Majiteľ je presvedčený o tom, že mu požiar vzal živobytie. Prevádzke sa venoval dvadsať rokov."Toto je finito, je to finále," uzavrel. 

V Kežmarku horela krajčírska dielňa, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy