Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deti ukameňovali, dobodali a pochovali chlapca (†6), tvrdí polícia
Zdielať na
Krimi

Deti ukameňovali, dobodali a pochovali chlapca (†6), tvrdí polícia

MEXIKO / Mexická polícia podozrieva päť detí vo veku 11 až 15 rokov, že ukameňovali, dobodali a pochovali šesťročného chlapca. Obyvatelia krajiny sa po incidente pýtajú, aký vplyv má rastúce násilie spojené s obchodom s drogami na deti.

Telo chlapca sa našlo v plytkom hrobe dva dni potom, ako ho naposledy videli, ako sa hral so skupinou detí na okraji mesta Ciudad Juárez.

Vyšetrovatelia zadržali skupinu detí - dve trinásťročné dievčatá, dvanásťročného chlapca a dvoch pätnásťročných chlapcov, píše mexický portál Nortedigital. Považujú ich za hlavných podozrivých. Všetky deti, vrátane zabitého chlapca, boli susedia a poznali sa.

"Hrali sa, potom ho zviazali a pridusili palicou pritlačenou na krku. Potom na neho začali hádzať kamene, bodli ho do chrbta a keď bol mŕtvy, odtiahli ho do plytkej jamy," uviedla polícia. "Nahádzali na neho hlinu a mŕtve zviera,aby ho zamaskovali," dodala.

Pätnásťročným chlapcom hrozí trest väzenia, ak ich súd uzná vinnými. Ostatné deti sú neplnoleté a hrozí im len "iný druh súdu".

Vraždy, mučenie, únosy

Prípad sa stal v mexickom štáte Chiuahua, kde v minulých rokoch zúrili drogové vojny, počas ktorých zahynuli tisícky ľudí. Vraždy, mučenie, únosy a vydieranie tu patria ku každodennému životu.

"Päť detí obvinených z vraždy je obeťou tohto prostredia plného krajného násilia," povedal výkonný riaditeľ mimovládnej organizácie Sieť pre práva detí (CRN) Juan Martín Pérez. "Je tu silná prítomnosť a kultúra organizovaného zločinu. Deti len odrážajú to, čoho sú denne svedkami," dodal.

Maximilián chcel vedieť, aké to je, keď sa vraždí v počítačových hrách. Zabil svoju babku. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy