Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Syn odťal hlavu svojej matke, položil na ňu svätý obrázok
Zdielať na

Syn odťal hlavu svojej matke, položil na ňu svätý obrázok

VARŠAVA / Horor počas Veľkej noci. Syn počas sviatočných dní sekerou odťal vlastnej matke hlavu a vedľa nej položil svätý obrázok. Hrozí mu doživotie.

Päťdesiatjedenročný Richard dlhé roky pracoval v susednom Rakúsku. Krátko pred Veľkou nocou sa ale rozhodol vrátiť späť do vlasti. Jeho prvé kroky viedli k jeho 82-ročnej matke.

Počas veľkonočných sviatkov to muž pravdepodobne prehnal s alkoholom. Nasledoval nepochopiteľný hrozný čin, zaútočil na svoju matku. "Syn starenku napadol, keď ležala v posteli. Odsekol jej hlavu," informuje hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Odsekol jej prsty

Bezbrannej 82-ročnej žene odsekol aj prsty na rukách. "Telo prikryl perinou, na ňu položil svätý obrázok a sekeru," pokračuje Cislo. "Po vražde Richard z domu ušiel. Videl ho sused, ktorý sa išiel pozrieť, čo sa stalo. V dome našiel už len zohavenú dôchodkyňu," povedala vyšetrovateľka Anna Zbroja.

Päťdesiatjederočného vraha zadržali policajti počas niekoľkých hodín v jednej z miestnych nemocníc. Richarda policajti okamžite premiestnili do cely policajného zaistenia. Tam sa k brutálnej vražde svojej matky priznal.

"Vraždu spáchal s obzvlášť závažnou krutosťou. Obvinený pri vyšetrovaní odmieta spolupracovať. Prokurátor požaduje trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie," píše sa vo vyjadrení okresnej prokuratúry.

Téme sa venuje redaktor Peter Dzurilla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy