Oblačno
12°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Prichytila člena gangu autičkárov, teraz sa bojí o život
Zdielať na

Prichytila člena gangu autičkárov, teraz sa bojí o život

HUMENNÉ / Mladá Humenčanka žije v strachu. Na vlastné oči videla, ako jej niekto kradne auto. Okamžite zavolala políciu a páchateľ skončil za mrežami. Žena sa ale obáva o život, pretože Ruslan pochádza z Ukrajiny a má byť členom skupiny autičkárov.

Viaceré ženy potvrdzujú, že videli muža, ktorý si podozrivo obzeral zaparkované autá.

"Chodil okolo všetkých áut. Videl, že dosť dlho stojím na balkóne, tak sa radšej vyparil preč," hovorí jedna z obyvateliek.

Po chvíli sa ale na miesto vrátil. Nebol už sám. "Najprv som videla len jedného, no potom som zbadala aj druhého," opisuje obyvateľka.

Na jednom z vozidiel zlodej poškodil zámok i spínaciu skrinku a s autom odišiel. Majiteľka krádež videla na vlastné oči. Okamžite zavolala políciu.

Zlodej s autom ale nezmizol ďaleko. O dva kilometre ho zastavila policajná hliadka.

"Polícia vďaka rýchlemu zásahu páchateľa zadržala. Následne putoval do cely policajného zaistenia," dodala prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Gang autičkárov

Majiteľka auta sa ale bojí o život. Podľa všetkého má byť Ruslan členom skupiny autičkárov. Vozidlo mal z Humenného odviezť a zaparkovať pred supermarketom v Michalovciach.

"Bojím sa. V živote by sa mi to ani nesnívalo," hovorí majiteľka auta, ktoré jej ukradli spred bytovky.

Okresný súd vymeral Ruslanovi dvojročnú podmienku. "Tiež mu uložil trest vyhostenia na štyri roky. Rozhodnutie je právoplatné," skonštatoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Majiteľka auta videla krádež na vlastné oči, teraz sa bojí o život, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy