Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vandali vyčíňali v Trenčíne, zachytili ich kamery
Zdielať na

Vandali vyčíňali v Trenčíne, zachytili ich kamery

TRENČÍN / Zábery z priemyselných kamier v Trenčíne zachytili zlodeja priamo pri čine. Na videu vidieť, ako sa s kameňom vlámal do záhradkárskych potrieb. Nasnímali i sprejerov, ktorí už dlhší čas vyčíňajú v centre. Policajti žiadajú o pomoc obyvateľov.

Zlodej s kameňom v ruke hľadal niekoľko sekúnd správne okno záhradkárskych potrieb v Trenčíne. Na prvý pokus ho ale netrafil. Druhýkrát mu to už vyšlo.

"Neznámy páchateľ rozbil kameňom sklennú výplň okna a vnikol do predajne," uviedla trenšianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Vo vnútri sa premiestňoval štvornožky. Chcel sa tak vyhnúť senzorom. Mieril rovno k pokladni. "Odcudzil takmer 127 eur," informovala Antalová.

"Ráno, keď som prišla do práce, som uvidela rozbité okno. Zavolala som políciu. Zistili, že mal na rukách rukavice," povedala majiteľka predajne Marta Kubovicová.

S peniazmi v rukách zlodej ušiel. "Chýbala iba hotovosť," potvrdila Kubovicová.

"Celkovo spôsobil škodu 227 eur," skonštatovala Antalová.

Sprejeri v meste

Kamery tiež zachytili mladíkov, ktorí sprejovali budovy priamo v centre mesta. "Postriekali fasádu polyfunkčnej budovy," dodala Antalová.

Keď skončili, zbalili sa a odišli. "Majiteľovi spôsobili škodu vo výške 350 eur. Za tento skutok im hrozí rok za mrežami," informovala hovorkyňa.

Mladíci posprejovali v meste viacero budov. Polícia po nich intenzívne pátra. "Žiadame verejnosť, ak spoznali osoby z bezpečnostných kamier, aby kontaktovali linku 158," uzavrela Antalová.

Vandali vyčíňali v Trenčíne, polícia žiada o pomoc:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy