Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vandali oslavovali Nový rok, odrezali Vianočný stromček
Zdielať na

Vandali oslavovali Nový rok, odrezali Vianočný stromček

KLASOV / V dedine Klasov (okr. Nové Zámky) sa na Nový rok deštruktívne zabávala partia mladíkov. S motorovou pílou v rukách ničili, čo im prišlo do cesty. Mladíci nevynechali ani vianočný stromček na námestí. Ich vyčíňanie zaznamenali priemyselné kamery.

Partia mladých ľudí sa zabávala v miestnej kaviarni. Oslavy si odniesol vianočný stromček. Mladíci vytiahli z auta motorvú pílu a oslavu Nového roka presunuli na námestie.

Na všetko sa pozerali aj dievčatá. Najskôr zničili svetlá, o pár sekúnd sa k zemi zrútil aj strom.

Mladým ľuďom však toto ani zďaleka nestačilo. S motorovou pílou zničili ešte ďalšie dva stromy. "Bola to skupina mladých ľudí, bolo ich približne dvanásť až trinásť," tvrdí starosta Klasova Ján Balázs.

Zvuk pílenia sa snažili prehlušiť hádzaním pyrotechniky. Pri tejto zábave dokonca strom na mladíka spadol. "Strom sa volá Brest. Má veľkú hodnotu a bol sadený do stromoradia," dodáva starosta.

Nakrútili ich kamery

S tým, že všetko nakrútia aj kamery zrejme mládež nerátala. Nesnímané sú ich tváre, ale aj auto, z ktorého vytiahli náradie. Malo by ísť o partiu z inej obce. "Organizátori celej akcie boli Klasovčania a to ma najviac mrzí," tvrdí starosta.

"Polícia prípad rieši ako podozrenie z poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová.

Bujaré silvestrovské oslavy sa v tejto obci už tri roky po sebe končia ničením. V roku 2012 si to odnieslo oplotenie pri kultúrnom dome a informačné tabule.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy