Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trnavská nemocnica zaplatí rodine Kataríny (†30) 150 tisíc eur
Zdielať na

Trnavská nemocnica zaplatí rodine Kataríny (†30) 150 tisíc eur

TRNAVA / Trnavská nemocnice musí odškodniť pozostalých mladej mamičky, ktorá v lete 2011 zomrela na tamojšej pôrodníckej klinike. Katarína vykrvácala bezprostredne po pôrode. Chlapčeka sa stihla iba dotknúť a dať mu letmý bozk.

Manžel Kataríny podal na nemocnicu žalobu pre neposkytnutie lekárskej spravodlivosti. Druhorodený syn sa narodil bez problémov.

Kataríne ale ošetrujúci lekár nevykonal po pôrode revíziu maternice po manuálnom pôrode placenty, aby zistil, či nedošlo k poškodeniu.

150 tisíc eur pre rodinu

Katarína vykrvácala do brušnej dutiny. Následne sa rozbehlo policajné vyšetrovanie a znalecké dokazovanie.

Okresný súd v Trnave rozhodol, že nemocnica musí rodine zaplatiť odškodné vo výške 150 tisíc eur. "Zatiaľ sme nedostali písomne vyhotovený rozsudok a tak sa k veci nebudeme vyjadrovať. Po jeho obdržaní zvážime podanie opravných prostriedkov proti rozsudku," uviedol hovorca trnavskej nemocnice Matúš Stračiak.

Peniaze dostanú aj deti

Právny zástupca podal žalobu na civilný súd v lete roku 2012. Predmetom žaloby bola nemateriálna ujma vyjadrená v peniazoch pre zásah do práva na súkromie.

Pôvodná žaloba bola podaná na sumu 150 000 eur. Počas procesu právny zástupca rodiny Róbert Kessler žalobu rozšíril o dvoch navrhovateľov - deti Kataríny.

Podľa rozsudku bola suma rozdelená medzi manžela (100 000 eur), dcéru (35 000 eur) a syna Matúša (15 000 eur). Kessler očakáva že sa nemocnice odvolá. Ak by tak urobila, vo veci bude rozhodovať Krajský súd v Trnave.

Pozrite si priložené video:

Príčinou úmrtia 30-ročnej rodičky Kataríny krátko po pôrode vo Fakultnej nemocnici v Trnave bolo prasknutie steny maternice a následné vykrvácanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy