Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zoberte slučku a obeste sa. Toto mi povedal lekár, tvrdí pacientka
Zdielať na

Zoberte slučku a obeste sa. Toto mi povedal lekár, tvrdí pacientka

HUMENNÉ / "Keď neviete, čo máte so sebou robiť, tak si zoberte slučku a obeste sa." Takúto radu si od lekára z východného Slovenska vypočula 62-ročná Oľga. Zaskočená sa zmohla iba nato, aby mu poďakovala a odišla.

Humenčanka tvrdí, že na dvere ambulancie zaklopala po dvoch rokoch. Lekár jej podľa vlastných slov povedal, nech neberie lieky a poprosila ho o radu. "Ja si musím dať liek. Ja neviem, čo si mám dať. Povedzte mi, čo mám robiť. Tak si zoberte slučku a sa obeste," opísala návštevu u lekára Oľga.

"Ťažko to prežívam. Nemôžem sa s tým vyrovnať. Stále si to preberám, že čím som si to zaslúžila," dodáva Oľga.

Nech sa obráti na úrad

Lekár sa najskôr ku všetkému odmietol vyjadriť, neskôr poslal TV JOJ písomné stanovisko. "Ak pacientka chce, môže sa obrátiť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou," uviedol lekár.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ale robí dohľad iba nad poskytnutou zdravotnou starostlivosťou a správnosťou medicínskych postupov. "Ak ide správanie sa lekára alebo zdravotníckych pracovníkov, o takzvanú etiku, treba kontaktovať priamo riaditeľstvo zdravotníckeho zariadenia," uviedla hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Soňa Valášiková.

Čakala ľudský prístup

Pacientka sa môže obrátiť na orgán, ktorý lekárovi vydal povolenie na výkon činnosti. Podľa valášikovej ide o odbor zdravotníctva príslušného samosprávneho kraja alebo ministerstvo zdravotníctva. "Čakala som ľudský prístup, nič iné," dodala Oľga.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy