Polojasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Z ovocného sadu v Trebišove zmizlo 120 muflónov
Zdielať na
Krimi

Z ovocného sadu v Trebišove zmizlo 120 muflónov

TREBIŠOV / Trebišovskí policajti riešia záhadnú krádež muflónov. Z oploteného a stráženého pozemku zmizlo viac ako 120 kusov. Ich majiteľka tvrdí, že presne vie, kto to má na svedomí.

Z oploteného ovocného sadu zmizlo v priebehu pár mesiacov obrovské množstvo muflónov. V súčasnosti ich tam zostalo len pár desiatok.

Zostali na inom pozemku

Podľa majiteľky v areáli kedysi pobehovalo až 600 muflónov. Ich počet ale postupne výrazne klesol. Dôvodom je to, že muflóny zostali na pozemku cudzieho človeka.

"Je to škoda, lebo tá zver je tam týraná, vychudnutá. Nemáme tam prístup. On nás tam nepustí," hovorí majiteľka muflónov Daniela Bodnárová.

"Pani Bodnárová splnomocnila jedného človeka, ktorý má pre ňu riešiť odchyt tých muflónov. Ja to pána každodenne púšťam do ovocného sadu," uviedol majiteľ sadu Zoltán Végsö.

Podrezané hlavy pre trofeje

O muflóny sa majiteľka chce postarať sama a odviesť ich preč. Majiteľ sadu jej jej v tom údajne bráni. O pár z ich vraj prišla mimoriadne krutým spôsobom. "Postrelili nejakých dvadsať kusov, poodrezávali im hlavy a trofeje si zobrali," opisuje krutý spôsob Daniela Bodnárová.

Situácia sa vyhrotila natoľko, že majiteľ sadu už so žiadosťou o odchyt muflónov oslovil rôzne organizácie. Vlastníčka muflónov však tvrdí, že ju vedome obchádza.

Majiteľ ovocného sadu oslovil lesný či pozemkový úrad, nech s tým niečo robia. "Uviedol tam, že sa tu nachádzajú muflóny nezisteného pôvodu," uviedla majiteľka muflónov.

Na rade je momentálne polícia, ktorá musí zistiť, či majú obe strany medzi sebou zmluvu, kto je v práve a kto z nich v skutočnosti hovorí pravdu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy