Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Oberali deti o jedlo? Kamera zachytila, keď ho odnášali zo školskej jedálne
Zdielať na

Oberali deti o jedlo? Kamera zachytila, keď ho odnášali zo školskej jedálne

KOŠICE / Rodičia z Košíc dlhšie pozorovali vchod do jednej školskej jedálne. Videli cudzích ľudí, ako odtiaľ odnášajú plné igelitové tašky. Nainštalovali tam preto skrytú kameru.

Na záberoch z kamery, ktoré vznikli deň pred Veľkou nocou, je vidieť, že ľudia tovar odnášajú tajne. Dokonca to vyzerá tak, že kontrolujú, či sa nikto nepozerá.

Na videu sa nachádza muž, ktorý je podľa informácií TV JOJ manželom riaditeľky. Prichádza ku služobnému vchodu do jedálne, kde mu kuchárka podá deväťdesiat vajec a igelitovú tašku. Následne do jeho auta odnášajú ďalšie krabice. 

Vedúca kuchyne v deň, kedy boli zábery nakrútené, v práci nebola. Zamestnankyne vynášanie potravín popreli. "Nie je to jedlo. Vynášame pomyje. On nám chodí pre odpad," tvrdí jedna z nich.

Výpovede sa ale rozchádzajú. Riaditeľka školy Renáta Brédová totiž potraviny nezapiera, no tvrdí, že išlo o riadne nakúpené potraviny pre jej domácnosť. "Išlo o vajíčka, koláče a ovocie a zeleninu," vysvetľuje. "Hodnota nákupu bola asi štyridsať eur," dodala. 

Kuchárky všetko okrem vajíčok popierajú. "Sponzor jej doniesol zeleninu," hovorí jedna z kuchárok. "Máme sponzora, škola má sponzora," pokračuje.

Podľa inej zamestnankyne tento sponzor zasponzoroval potraviny riaditeľke.

Nekompromisné dôsledky

Vedenie mesta sa začalo vynášaním jedla zo základnej školy okamžite zaoberať. "Mesto Košice dôkladne preverí tento podnet zo strany rodičov a v prípade, že sa preukáže pochybenie zo strany zamestnancov, budú nekompromisne vyvodené dôsledky," potvrdila hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Linda Šnajdárová.

Riaditeľka sa bráni. "Chcem upozorniť, že nejde o vynášanie školského majetku, die o súkromný majetok, ktorý viem zdokladovať na požiadanie svojim nadriadeným aj dokladom o zakúpení," povedala.

Jedna z kuchárok najskôr tvrdila, že do auta nič nenakladala. Následne svoju výpoveď zmenila. "Riaditeľka tu mala auto a vajíčka brala," povedala.

Na záberoch je jednoznačne vidieť, že do auta nakladá veľkú a ťažkú tašku. Tvrdí ale, že tam naložila len malú kasičku s peniazmi. "Je predpoklad, že ide o niečo, čo vedia zdokladovať," tvrdí jednoznačne riaditeľka.

Okolo celej kauzy je mnoho nezrovnalostí a výpovede sa rozchádzajú. Pozrite si reportáž i zábery zo skrytej kamery:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy