Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vyvrcholenie hádok: Sused mi obesil psa, tvrdí Pavol
Zdielať na

Vyvrcholenie hádok: Sused mi obesil psa, tvrdí Pavol

NITRA / Dlhodobý spor dvoch rodín vo Svätoplukove (okr. Nitra) si podľa člena jednej rodiny, Pavla, odniesol asi desaťročný pes. Sused ho podľa jeho slov v hneve obesil. Celú vec už rieši polícia.

Pavol zo Svätoplukova tvrdí, že jeho sused na psa zaútočil prvýkrát už dávnejšie. Zviera vbehlo k susedovmu domu a on ho prehodil naspať. Pes bol ale uviazaný na reťazi a zostal visieť cez plot.

"Bol vo vzduchu, a tak som mu chytil nohu a odviazal som ho,"
opisuje Pavol.

Pes má búdu na pozemku, o ktorom Pavol tvrdí, že je jeho, ale rovnako si naň nárokuje aj sused. Ten podľa Pavla vzal sekeru, búdu rozbil a psa usmrtil. "Vyšiel som von a už bol mŕtvy," opisuje hrozný pohľad majiteľ.

Sused psa podľa zástupcu útulku zvierat Františka Kubíčka z druhej strany plota uškrtil. "To, ako bol pes vytiahnutý na plote s reťazou, svedčí o tom,  že ho z druhej strany škrtili," hovorí.

"Psík zrejme bojoval. Boli tam známky toho, že hrýzol do dreva v plote," dodáva Kubíček. "Ten psík zrejme bojoval boli tam známky ako hrýzol do dreva v tom plote," dodal.

Trestné stíhanie pre týranie

Majiteľ psa zavolal políciu, bol ale tak nahnevaný z toho čo sa stalo, že mŕtve zviera tam nechal visieť. Údajnému páchateľovi telo psa zapáchalo a preto zavolal mužov zákona aj on.

Podozrivý muž sa k tomu čo sa stalo vyjadriť nechcel. Na ťahu je teraz polícia, ktorá už začala trestné stíhanie.

"Prijali sme trestné oznámenie, ktoré preverujeme ako podozrenie z trestného činu týrania zvierat," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Zaútočiť na zviera, tak krutým spôsobom, je nepochopiteľné aj podľa Kubíčka. "Nemohol to spáchať normálny človek," povedal.

Pozrite si reportáž:

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých divákov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy