Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
U. S. Steel evakuovali, bombu nakoniec nenašli
Zdielať na

U. S. Steel evakuovali, bombu nakoniec nenašli

KOŠICE / Oceliarne U.S. Steel Košice evakuovali. Neznáma osoba na polícii oznámila, že vo vstupnom areáli sa nachádza bomba.

"Na číslo 158 dnes krátko pred šiestou anonym oznámil, že vo vstupnom areáli košickcýh železiarní je umiestnená bomba," uviedla hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Evakuovali stovky ľudí

Bomba sa podľa informácií TV JOJ nachádzala v jednej z administratívnych budov. Hasiči prehľadávali okolie. V budovách boli pyrotechnici so psami. V areáli sa nachádzali takmer všetky policajné hliadky z Košíc.

"Ľudia museli opustiť administratívne budovy, ktorých sa to týka a zotrvať na neďalekom parkovisku," uviedol hovorca spoločnosti U.S.Steel Košice Ján Bača.

Zamestnanci, ktorí opustili areál, nevedeli čo sa deje. "Len nás poslali preč z budov," uviedol jeden zo zamestnancov.

Po nahlásení bomby evakuovali stovky zamestnancov, prevádzka pokračovala:

TV JOJ

Pomsta?

Medzi ľuďmi sa podľa reportéra TV JOJ povrávalo, že ide o pomstu bývalého zamestnanca po tom, čo bol zverejnený ročný príjem prezidenta spoločnosti. "Detaily by som nerád zdieľal," uviedol hovorca spoločnosti Ján Bača.

Jednou z policajných možností je aj to, že poplašný telefonát môže mať na svedomí bývalý dodávateľ. Oceliari s ním skončili spolupráci. zatiaľ po páchateľovi pátrajú. Človeku, ktorý ohlásil bombu, hrozí podľa polície jeden až päť rokov za mrežami.

Pyrotechnici žiadnu výbušninu v areáli U.S.Steel Košice nenašli. Evakuovaní pracovníci sa do kancelárií vrátili tesne pred jedenástou hodinou dopoludnia.

Na mieste bol reportér Jozef Kačmáry, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy