Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vodič zrazil chodca (†80), všimol si ho až na kapote auta
Zdielať na
Krimi

Vodič zrazil chodca (†80), všimol si ho až na kapote auta

STRÁŽSKE / Na ceste v Strážskom vyhasol život osemdesiatročného chodca. Vodič luxusného BMW ho vraj nevidel, pretože ho oslepilo oprotiidúce auto.

Starčeka po silnom náraze odhodilo niekoľko desiatok metrov od priechodu, po ktorom kráčal. Pomôcť mu už nedokázali ani záchranári, na mieste bol mŕtvy.

Vodič podľa svojich slov si muža všimol až vo chvíli, keď bol na kapote auta. Bol vraj oblečený v tmavom a nemal na sebe reflexné prvky. "Prešlo auto a zbadal som ho. Auto, čo išlo oproti, mi svietilo do očí," uviedol vodič auta.

Vodič chodca oživoval

Telo dôchodcu ostalo ležať približne tridsať metrov od miesta zrážky. Šokovaný vodič sa snažil chodca ešte oživovať. "Odtiahol som meter ku kraju, aby po ňom niekto neprešiel a začal som ho oživovať," dodal vodič.

Alkohol u vodiča bol vylúčený. To, či mal vypité zrazený chodec, ukáže nariadená pitva. "Vodič sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu vozidla, v dôsledku čoho zachytil chodca, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov," uviedla hovorkyňa polície Jana Mésarová.

Na mieste nehody bola reportérka Andrea Grigovská:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy