Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragická zrážka chodca s autom. Popradčan (†55) zahynul
Zdielať na
Krimi

Tragická zrážka chodca s autom. Popradčan (†55) zahynul

POPRAD / V Poprade došlo k zrážke osobného auta s chodcom. Ten nekráčal po krajnici a bol oblečený v tmavom, bez reflexných prvkov. Zraneniam na mieste podľahol.

Nehoda sa stala v nedeľu krátko pred deviatou večer v Poprade na hlavnom ťahu Poprad - Prešov. Vodič osobného auta zrazil chodca. Päťdesiatpäťročný muž ostal ležať na ceste. Úsek rýchlo uzavreli, aby záchranári neboli ohrození a zranenému mohli pomôcť.

Zranenia ale boli natoľko vážne, že im muž podľahol. "Zrazu sa uprostred cesty zjavila postava. Nedalo sa zabrzdiť, veď tam je osemdesiatka," opísal okamihy pred zrázkou vodič auta.

To, že sa muž nepohyboval za bielou čiarou na ceste, potvrdila aj polícia. "Chodec nešiel po krajnici, ale kráčal v jazdnom pruhu, v ktorom išlo osobné auto, ktoré ho následne zrazilo," informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobaník. 

Bez reflexných prvkov

Chodec nemal na sebe ani reflexné prvky a bol oblečený v tmavom. "Keby mal reflexné prvky, tak by som ho videl. Vyhol by som sa mu," potvrdzuje nešťastný a šokovaný vodič auta.

Cesta bola uzavretá takmer tri hodiny. Jedna skupina policajtov kontrolovala dopravu, druhá zaisťovala stopy. Polícia alkohol u vodiča auta po testoch vylúčila. U nebohého chodca bude alkohol zisťovaný pri pitve.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy