Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pri Poltári našli zhorené telo muža, bol v zaparkovanom aute
Zdielať na
Krimi

Pri Poltári našli zhorené telo muža, bol v zaparkovanom aute

POLTÁR / Na ceste medzi lesom a obcou Kokava nad Rimavicou našli hasiči po uhasení zaparkovaného auta obhorené telo muža. Tragédiu už vyšetruje polícia.

Pravdepodobne ako posledný videl muža živého vodič Ján. "On zachádzal autom hore. Som si myslel, že tam niečo robia," opisuje Ján, kde stretol teraz už nebohého muža.

Vtedy bolo asi štvrť na deväť ráno. O pol hodinu neskôr už na mieste museli zasahovať hasiči. 

Iný vodič si všimol, že z auta vychádza dym. Zastavil, ale zasiahnuť sa neodvážil. "Bál som sa, aby to nevybuchlo. Celé okno bolo zadymené, nebolo nič vidieť," povedal svedok.

Problém mal aj s privolaním hasičov, keďže v úseku nie je signál. Musel vyjsť niekoľko metrov na kopec.

Záhadná smrť

"Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že vo vozidlo prebieha bezplameňové horenie," informoval veliteľ zásahovej a hasičskej stanice v Poltári Peter Macove.

"Vozidlo bolo zamknuté, čiže sme museli vniknúť cez zadné okno. Odtiaľ bol nasadený prúd a požiar zlikvidovaný," dodal.

Hasiči na mieste spolujazdca našli bezvládne a obhorené telo. Ide o 61 ročného muža z obce Cinobaňa, ktorá je od miesta nešťastia vzdialená asi tridsať kilometrov. V aute našli policajti aj bandasku s neznámou látkou. Záhadnú smrť vyšetrujú.

"V súvislosti s prípadom sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Rodina si neželá poskytovať ďalšie informácie," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy