Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Dubnici nad Váhom horel autoservis, plamene šľahali do výšky 30 metrov
Zdielať na

V Dubnici nad Váhom horel autoservis, plamene šľahali do výšky 30 metrov

DUBNICA NAD VÁHOM / V bývalom areáli ZŤS v Dubnici nad Váhom v sobotu okolo tretej v noci vypukol rozsiahly požiar. Plamene pohltili autoservis a firmu na výrobu čističiek odpadových vôd. Zo striech, ktoré sa neskôr zrútili, šľahali až 30 metrové plamene. S ohňom bojovalo viac ako 20 hasičov.

Horieť začalo okolo tretej hodiny v noci. Plamene šľahali až do 30 metrovej výšky. Keď prišli hasiči na miesto, v plameňoch bola nielen strecha autoservisu, ale horeli aj desiatky čističiek odpadových vôd vedľa vo dvore.

"Zachraňovali plastové čističky, aby zachránili aspoň pár. Väčšina sa roztopila," tvrdí obyvateľ mesta.  Z horiacich čističiek preskočili plamene aj na budovu, v ktorej ich vyrábali. Hasiči vedeli, že je zle.

Milión eur

"Okamžite boli povolané posily, bolo tu 21 hasičov, sedem áut," informuje veliteľ zásahu Vojtech Kázmer. "Plamene bolo vidieť už z mesta, šľahali 20 až 30 metrov nad strechy," dodáva obyvateľ mesta.

Hasiči oheň zlikvidovali až po piatich hodinách. V budovách zhorelo nielen množstvo čističiek odpadových vôd, ale aj viacero áut. "Škodu predbežne vyčíslili na milión eur," tvrdí hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

Príčinu vzniku požiaru zisťujú experti z kriminalistického a expertízneho ústavu. Tí musia prísť na to, na ktorom mieste začalo horieť a či budovy niekto nepodpálil úmyselne.

Pozrite si reportáž Pavla Čertíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy