Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najznámnejšie rukojemnícke drámy na Slovensku
Zdielať na
Krimi

Najznámnejšie rukojemnícke drámy na Slovensku

BRATISLAVA / V rodinnom dome v Kráľovciach (okr. Košice - okolie) sa odohrala rukojemnícka dráma, po ktorej v nemocnici zahynul štyridsaťpäťročný muž. Podobných prípadov sa u nás v nedávnej minulosti stalo niekoľko.

V Kráľovciach pri Košiciach sa vo štvrtok vo večerných hodinách odohrala rodinná dráma.

Muž už dva dni nechcel pustiť do domu svoju manželku s dcérou. Na mieste zasahovala polícia, keďže žena sa nevedela dostať domov.

Majiteľ dom zadebnil a zabarikádoval sa v ňom. Na miesto dorazili policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky a hasiči. Keď sa dostali dnu, agresívny muž po nich hodil zápalnú fľašu.

Keď vošli do domu druhýkrát, agresor na nich zaútočil dvoma nožmi. Jedného kukláča bodol do vesty.

Kamera TV JOJ počas zásahu zaznamenala šesť výstrelov. Policajt tvrdia, že vystrelili päťkrát. Postrelený muž v noci zo štvrtka na piatok zomrel na oddelení ARO v košickej nemocnici.

Dráma pri Šali

V novembri minulého roku sa v Hornej Kráľovej pri Šali v byte u susedov zabarikádoval 31 ročný muž. Tri hodiny s ním komunikoval vyjednávač, nakoniec dovnútra vtrhli ozbrojení kukláči, ktorí ho spacifikovali.

Muž bol údajne pod vplyvom drog. Najskôr sa hádal s priateľkou, ktorá sa pred ním ukryla u susedov. V amoku k ním vtrhol a nožom zranil matku a dcéru, ktoré tam bývali. "Nastal tam chaos. Keď jeho priateľka odbehla k susedom, oháňal sa nožom a napadol ich," tvrdili svedkovia.

Kauza Antoška

Pravdepodobne najznámejšou rukojemníckou drámou na Slovenku je tá z leta 2014. Do domu v Liptovskom Mikuláši prišlo ozbrojené komando zatknúť hľadaného expolicajta Jána Antošku.

Keď ich zbadal začal po nich strieľať a zabarikádoval sa v podkroví. V dome boli v tom čase aj jeho rodičia, ktorých sa podarilo evakuovať.

Celých jedenásť hodín sa o pokojné ukončenie snažil vyjednávač, ktorý sa s ním pokúšal komunikovať.

"Nekomunikoval, nerozprával. Reagoval tým, že strieľal po príslušníkoch polície," vyhlásil vtedy viceprezident Prezídia Policajného zboru Milan Lučanský.

Zajal policajtov

V júli v roku 2010 neprežil zásah komanda 28 ročný muž. Mladík mal troch rukojemníkov - policajta a jeho dve kolegyne. Tých odzbrojil pod hrozbou použitia samopalu.

Následne sa s nimi vozil v policajnom aute v okolí Šurian. Po jedenástich hodinách vyjednávania muža zastrelil snajper zo špeciálnej jednotky policajného prezídia. Rukojemníci vyviazli bez zranení.

Pozrite si chronológiu najznámejších rukojemníckych drám na Slovensku:

TV JOJ

noviny.sk

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy