Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Roland zaútočil na susedy (43,15) nožom, zabarikádoval sa
Zdielať na

Roland zaútočil na susedy (43,15) nožom, zabarikádoval sa

HORNÁ KRÁĽOVÁ / V Hornej Kráľovej (okr. Šaľa) sa odohrala v piatok krvavá dráma. Tridsaťjedenročný muž vtrhol do bytu svojej susedy a nožom zaútočil na ňu aj jej pätnásťročnú dcéru. Potom sa zabarikádoval.

Rukojemníckej dráme predchádzala hádka tridsaťjedenročného muža s priateľkou. Údajne mal byť pod vplyvom drog. Žena mala z neho strach, vybehla z bytu a ukryla sa u susedov.

Útok nožom

Roland mal byť v takom amoku, že k susedom vtrhol. S nožom zaútočil na susedu Martu a jej dcéru, ktoré tam bývajú. "Nastala tam trma vrma. Oháňal sa tam s nožom," opisuje svedok.

Ženám sa podarilo z bytu utiecť. Krátko na to sa muž vo vnútri zabarikádoval. na miesto prišli viaceré policajné hliadky. Bytovku za krátky čas zo všetkých strán obkľúčili ozbrojení kukláči. S mužom musel komunikovať vyjednávač. "Som tu pre vás, aby som vám pomohol. Dajte mi aspoň znamenie, aby som vedel, že sa tu nerozprávam sám so sebou," prihováral sa Rolandovi vyjednávač. 

Tri hodiny vyjednávania

Policajti s mužom vyjednávali takmer tri hodiny. Napokon vtrhli do domu a tam ho spacifikovali. pri zásahu sa údajne nikto nezranil, muža s putami odviedli na políciu. "Momentálne prebiehajú so zadržanou podozrivou osobou procesné úkony. nemôžeme poskytnúť k prípadu žiadne bližšie informácie," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Štyridsaťtriročná žena a jej pätnásťročná dcéra skončili v nemocnici. Podľa našich informácií majú po incidente viaceré bodno-rezné poranenia najmä v oblasti tváre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy