Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Predavačka sa nezľakla a prekvapila lupičov, tí utiekli
Zdielať na

Predavačka sa nezľakla a prekvapila lupičov, tí utiekli

ŽILINA / Dvaja muži v čiernych kuklách prepadli predavačku večierky v mestskej časti Žiliny. Jeden z lupičov držal v ruke pištoľ a slovami, ktorým nebolo rozumieť, od nej zrejme chcel celodennú tržbu. Zachytili ich priemyselné kamery.

Do potravín vošli dvaja zamaskovaní muži, jeden z nich držal v ruke pištoľ, keď predavačka otvorila zásuvku, lupiči spanikárili.

"Vytiahol zbraň a niečo mrmlal, tak som rýchlo otvorila zásuvku vytiahla kaser. Povedala som, že pozri aj ja mám. V sekunde sa otočili a ušli," opisuje incident pohotová žena.

Šokovaná predavačka zavolala majiteľke potravín, ktorá okamžite zalarmovala políciu. "Nevedela si rýchlo spomenúť na číslo policajtov a nevedela, čo má robiť," hovorí majiteľka obchodu.

"Vybehla som von, aby som videla, kam utekajú,"
vysvetľuje predavačka.

Za krátko do Vrania prišlo niekoľko policajných hliadok, po lupičoch okrem policajtov pátral aj špeciálne vycvičený pes. "V súvislosti s lúpežným prepadnutím sme preverovali niekoľko osôb," informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Hľadajú svedkov

Štyroch mladíkov predviedli na oddelenie, no po výsluchu všetkých prepustili. Policajti majú ešte jeden tip, ktorý by mohol pomôcť. Lupičov totiž zachytila priemyselná kamera.

Podľa našich informácií mal v inkriminovanom čase okolo predajne večierky prechádzať vodič neznámeho motorového vozidla. Ten si mohol unikajúcich zamaskovaných mužov všimnúť. Informácie o nich môže zavolať na policajné číslo 158. 

AK sa policajtom podarí lupičov vypátrať, za mrežami si môžu posedieť dvanásť rokov.

Pozrite si reportáž a pomôžte identifikovať zlodejov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy