Polojasno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Špekulácie o nehode autobusu na Spiši. Mal sa vyhýbať havarovanému autu
Zdielať na

Špekulácie o nehode autobusu na Spiši. Mal sa vyhýbať havarovanému autu

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK / Ani viac ako 48 hodín po tragickej nehode autobusu na Spiši nie je jasné, čo ju zapríčinilo. Najnovšie sa hovorí o havarovanej Octavii, ktorá stála pri výjazde z diaľnice a vodič autobusu sa jej vyhýbal.

V prípade havarovaného autobusu vychádzajú najavo nové fakty. Na facebookovej stránke dopravcu sa ozval doposiaľ neznámy svedok.

"Prišiel som tam asi dve minúty po náraze a videl som tam Octaviu, ktorá mala rozbitý nárazník, smerovku odpadnuté spätné zrkadlo. Z toho som usúdil, že tá Octavia dostala šmyk a váš šofér sa mu snažil vyhnúť." 

Tento výňatok je zo správy, ktorú poslal Viktor S. dopravcovi. Tento muž tiež spomína, že v červenej Octavii sedeli 4 mladí ľudia a jeden z nich volal záchranárov.

Trasu pozná naspamäť

"Apelujeme na všetkých šoférov, ktorí tadiaľ v inkriminovaný čas prechádzali, aby sa prihlásili miestnym úradom a pomohli tak objasniť celú tú tragickú udalosť," tvrdí majiteľ dopravnej spoločnosti Michael Zelenka.

Za volantom sedel 53-ročný muž z Prahy, druhého vodiča mu robil jeho dvadsaťpäťročný syn. Miesto za volantom si podľa majiteľa spoločnosti vymenili iba 15 minút pred nárazom. Vodič, kým upadol do bezvedomia, stihol svojmu synovi adresovať tieto slová: "Prepáč mi to, nemohol som nič urobiť."

Trasu vraj poznal naspamäť. Zrejme sa muselo stať niečo mimoriadne, čo už nedokázal zvládnuť.

Kritický stav

Päťdesiattriročný pražský vodič je stále v najhoršom stave zo všetkých cestujúcich. Lekári stále bojujú o jeho život.  Absolvoval v niekoľkohodinový operačný výkon. Momentálne je v umelom spánku na umelej pľúcnej ventilácii. Naďalej zostáva v kritickom stave.

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Žiadame prípadných svedkov dopravnej nehody, ktorí majú akékoľvek potrebné informácie, aby kontaktovali políciu na známom telefónnom čísle 158," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Pozrite si reportáž redaktora Matúša Gavláka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy