Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na Spiši havaroval autobus, hlásia mŕtvych a zranených
Zdielať na
Krimi

Na Spiši havaroval autobus, hlásia mŕtvych a zranených

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK / V sobotu ráno sa na východe Slovenska stala tragická dopravná nehoda. Na zjazde z diaľnice pri Spišskom Štvrtku havaroval autobus. Nehodu neprežili minimálne dve osoby. Podľa najnovších informácií má veľmi vážne zranenia aj český vodič autobusu a je v kritickom stave.

Nehoda sa stala v sobotu po štvrtej hodine ráno. Autobus zišiel z diaľnice D1 a v zákrute čelne narazil do železného stĺpa. 

Išlo o linkový dvojposchodový autobus Praha - Užhorod. Na miesto nešťastia okamžite prišli hasiči z Levoče a Popradu i záchranné zložky zo širokého okolia.

Na mieste boli mŕtve dve ženy - Češka a Ukrajinka. Údajne sedeli na druhom poschodí autobusu vpredu. Zranených previezli do okolitých nemocníc.

V nemocnici v Spišskej Novej Vsi je hospitalizovaných šesť pacientov - dvaja Slováci, jeden Čech a traja Ukrajinci. Jeden z pacientov má ťažké zranenia a je v priamom ohrození života. Podľa dostupných informácií by malo ísť o vodiča.

Toho museli hasiči vystrihávať, keďže jeho spodná časť tela bola zakliesnená betónovým pilierom.

Medzi hospitalizovanými je aj jedno dieťa s otrasom mozgu a zostáva v nemocnici.

TV JOJ

Cesta bola neprejazdná

Podľa našich informácií autobus nebol plný, cestovalo v ňom cez tridsať ľudí. Štábu TV JOJ sa podarilo hovoriť so skupinou mužov, ktorí autobusom cestovali. Tí počas osudného momentu spali a zobudili sa až na náraz. Predtým sa im však zdalo, že vodič išiel rýchlo. Príčina nehody je však zatiaľ neznáma.

TV JOJ

Na miesto tragédie pricestoval aj minister vnútra Robert Kaliňák.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy