Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Požiar v osade, šteňa sa pred plameňmi zachránilo
Zdielať na

Požiar v osade, šteňa sa pred plameňmi zachránilo

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Hasiči zo Spišskej Novej Vsi v stredu večer bojovali s obrovským požiarom v osade Rudne. Skromné drevené prístrešky miestnych ničili rýchlo plamene. Obyvateľom sa pred ohňom poradilo ujsť, ale vo vnútri zabudli šteňa. To zachránili práve hasiči.

Privolaným hasičom sťažoval situáciu aj terén. Štyri chatrče totiž horeli na kopci. Celkovo zhoreli tri obydlia.

"Zhorela jedná chatrč, druhá bola čiastočne chytená plameňmi. Tú sa snažili lokalizovať a hasiť a tretiu ochladzovať, aby sa nerozšíril požiar," uviedol Martin Penták, operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi.

Oheň, ktorý pravdepodobne vznikol na záclone, ktorá sa chytila od piecky, pohltil domy v radovej zástavbe. Začal sa šíriť od krajného. 

"Do pece dala drevo, no prišla ku mne pýtať cukor. To už ale kričali, že horí chatrč," ozrejmila obyvateľka zhorenej chatrče Anna Horvátová.

Plamene likvidovalo sedem hasičov. Oheň sa šíril rýchlo. Vidieť ho bol z 15-kilometrovej vzdialenosti.

Šteňa prežilo

Keď hasiči uhasili požiar, v sutinách našli šteňa, ktorému sa podarilo ukryť pred ohňom. "Dobre, že žije," povedal jeden z miestnych obyvateľov. 

Cudzie zavinenie je vylúčené. Miestni doplatili na vlastnú nepozornosť, keďže plamene sa rozšírili zo záclony, ktorá sa chytila od piecky.

Plamene sa po drevených doskách šírili rýchlo, hasiči mali čo robiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy