Polojasno
20°
Bratislava
Po nehode sa bez zranení rozišli. Potom prišlo peklo
Zdielať na

Po nehode sa bez zranení rozišli. Potom prišlo peklo

BRATISLAVA / Vodička zrazila ženu na priechode pre chodcov. Spočiatku to vyzeralo na nehodu bez zranení, a tak sa v dobrom rozišli. Neskôr sa zrazenej žene priťažilo. Polícia teraz pátra po vodičke, ktorá šoférovala auto s trnavským evidenčným číslom.

S bolesťami skončila žena, ktorá bola účastníčkou nehody, ktorá sa stala na Gagarinovej ulici v smere do mesta, neďaleko zjazdu z diaľničného obchvatu. V piatok okolo pol siedmej ráno ju na riadne vyznačenom priechode zrazila žena na Mercedese s trnavským evidenčným číslom.

"Po zrážke neznáma vodička na mieste dopravnej nehody zastavila, po vzájomnej dohode s chodkyňou z miesta odišli preč," informuje hovorca policajného zboru Michal Szeiff.

Priťažilo sa jej

Keďže chodkyňa na mieste nepociťovala žiadne zranenia, obe ženy sa rozlúčili a rozišli sa za povinnosťami. Počas dňa sa chodkyni priťažilo, a tak musela aj nahlásiť nehodu. Polícia vás teraz prosí o pomoc. Pokiaľ ste v piatok ráno spozorovali nehodu na spomínanom úseku, oznámte to na najbližšom policajnom oddelení.

"V takýchto prípadoch, keď auto zrazí chodca, je určite dobré vyhľadať ošetrenie, pretože napríklad vnútorné krvácanie, či zranenia sa nemusia prejaviť ihneď," informuje hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Povinnosť zavolať políciu

Nie je to prvý prípad, kedy sa ľudia po nehode rozídu a neskôr zistia, že majú zranenia alebo poškodenie ich auta je väčšie, ako predpokladali. Väčšinou si v strese nezapamätajú detaily. V mnohých prípadoch, ani neprivolajú políciu.

"V zmysle jednotlivých ustanovení zákona o cestnej premávke, je účastník dopravnej nehody povinný zavolať políciu," dodáva Szeiff. Samozrejme sa polícia zbytočne nevolá k malým ťuknutiam alebo oškreninám na aute. Okrem závažných vecí sa polícia volá k nehode v prípade, že škoda na vozidlách presiahla 3 990 eur.

Za dopravnú nehodu sa považuje aj škodová udalosť, ak  je jeden z vodičov pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky a odmieta sa podrobiť vyšetreniu na zistenie ich požitia alebo sa účastníci škodovej udalosti nevedia dohodnúť na jej zavinení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy