Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tínedžerku (14) sexuálne zneužíval mladík (15). Otehotnela
Zdielať na

Tínedžerku (14) sexuálne zneužíval mladík (15). Otehotnela

MEDZILABORCE / Zo zločinu sexuálneho zneužívania polícia v piatok obvinila len 15-ročného chlapca z detského domova v Medzilaborciach. Kauza sa prevalila po tom, ako sa 14-ročná školáčka priznala, že čaká dieťa. Vedenie detského doma to potvrdilo. Polícia na prípad uvalila informačné embargo.

Tínedžerku mal niekoľkokrát sexuálne zneužiť o rok starší chlapec. Obaja sú chovancami detských domovov.

Polícia sa prípadom začala zaoberať, až keď vyšlo na povrch, že maloleté dievča bude matkou.

"Môžem potvrdiť, že u dieťaťa z nášho detského domova je potvrdené tehotenstvo," uviedla riaditeľka destkého domova Dagmar Hučková.

Podrobnosti prípadu polícia nezverejňuje. "Polícia tento prípad vyšetruje, ale vzhľadom na citlivosť a okolnosti prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Rozumový deficit

Mladík údajne čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho zneužívania. Aký trest dostane, bude známe až po ukončení vyšetrovania. Keďže ide o mladistvého, hrozí mu väzenie maximálne na 5 rokov.

"Veľakrát sa u detí z detských domovov stretávame s deficitom rozumových schopností a nie sú schopné si uvedomiť trestno-právnu zodpovednosť," vysvetľuje psychologička Stanislava Takáčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy