Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Žena obvinila kňaza zo zneužívania. Za všetkým je žiarlivosť
Zdielať na

Žena obvinila kňaza zo zneužívania. Za všetkým je žiarlivosť

PREŠOV / Žena, ktorá tvrdí, že ju ako dvanásťročnú zneužíval katolícky kňaz, vraj prežíva ďalšie peklo. Hovorí, že sa kvôli nemu musela rozviesť, lebo jej manžel už situáciu psychicky nezvládal. Bývalý kňaz a jeho rodina tvrdia niečo iné. Žena vraj všetko robí zo žiarlivosti a nevie sa zmieriť s tým, že farár žije spokojným životom so ženou, s ktorou má dve deti.

"Ona nevie prekusnúť, že má priateľku a dve deti," hovorí sestra bývalého kňaza. "Je ním posadnutá, kupovala mu obrazy, voňavky. Treba jej pomôcť," dodáva.

Kým kňazova rodina mladej žene odkazuje, aby sa dala liečiť, údajne zneužívaná žena sa medzičasom rozviedla. "Rozbil mi manželstvo. chcel, aby som nechala manžela," hovorí.

Kňaz na obvinenia reagovať nechcel. Všetko vraj vysvetlil na polícii. Žena preto chce, aby úrady jej prípad uzavreli. Najradšej by ho videla za mrežami. "Chcem, aby polícia čím skôr konala," dopĺňa.

Sestra bývalého kňaza však takéto slová nemôže počúvať. "Veľmi klame. Keby ju znásilňoval, nechodila by dobrovoľne na faru," myslí si sestra exfarára.

Polícia už na prípade pracuje. Vzhľadom na citlivosť prípadu sa však odmieta vyjadrovať.

Ťažké dokazovanie

Expertka na trestné právo ale upozorňuje, že znalecké dokazovanie pri znásilnení, ktoré sa navyše malo stať pred dvanástimi rokmi, také jednoduché nebude. "Vzhľadom na absenciu dôkazov, ktoré už nemožno zabezpečiť, to bude veľmi náročné," hovorí expertka Lucia Kurilovská.

Katka sa po rozvode z bytu bývalého manžela musí vysťahovať. So synom ostane sama. Navyše bez práce. Hovorí, že kňaz je ponúkol riešenie. "Chce, aby som sa stiahla, vraj mi poskytne bývanie. Povedal, že na mňa prepíše byt," hovorí.

Kňazova súčasná priateľka všetky obvinenia popiera a stojí pri ňom. podľa nej by znásilnenia nebol schopný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy