Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lupiči ďaleko nezašli. Policajti ich chytili hneď po čine
Zdielať na

Lupiči ďaleko nezašli. Policajti ich chytili hneď po čine

NOVÉ ZÁMKY / Dvaja muži v kuklách, ktorí sa rozhodli vylúpiť záložňu v centre Nových Zámkov sa poriadne prerátali. Vybrali si prevádzku na rušnej ulici v blízkosti autobusovej zastávky a dve zamestnankyne ohrozovali zbraňou. S lupom sa im však nepodarilo uniknúť, zastavili ich mestskí policajti.

Do záložne v Nových Zámkoch vošli dvaja muži v kuklách. Položili na pult zbraň a pracovníčkam záložne prikázali, aby sa s rukami nad hlavou otočili k stene. Jedna z nich stihla aktivovať alarm napojený na mestskú  políciu. Lupiči medzitým porozbíjali vitríny a brali všetko čo im pod ruky prišlo.

"Boli sme blízko, opatrne sme sa pozreli do záložne a videli sme dvoch páchateľov, zbierali pravdepodobne zlato do tašky. Cúvli sme dozadu, aby nás nevideli, nabili sme si služobné zbrane," opísal Marek Jesenič z mestskej polície.

Keď sa lupičom nepodarilo dostať k trezoru, uspokojili sa s tým, čo našli vystavené a vyšli von. To, čo ich čakalo, si nepredstavovali ani v najhoršom sne.

Rýchly zásah

"Dal som výzvu, stojte mestská polícia! Načo sa oni rozbehli. Na jedného som použil úder služobnou zbraňou do temena hlavy, on padol, ja som skočil naňho a dával som mu putá. Tak som ho dobre trafil, že som ho sknokautoval," pokračoval policajt.

Ani druhý lupič sa nedostal ďaleko, po krátkej naháňačke ho mestský policajt zadržal na blízkej križovatke

"V podstate po márnej výzve som použil služobnú zbraň, dva varovné výstrely, ale nereagoval," vysvetlil ďalší policajt Richard Komlósi.

Na ceste lupič dokonca vrazil do auta, ale adrenalín si spravil svoje a napriek tomu sa snažil utiecť. "Tam sme začali opäť zápasiť, opäť sa mi vyšmykol a utekal ďalej, kde som ho následne za pomoci okoloidúceho, ktorému by som sa chcel týmto poďakovať za pomoc, sme ho spacifikovali a potom už zostal ležať," dodal.

7 až 12 rokov

Dvadsaťdeväťročný Jozef z Nesvád a 35 ročný Zsolt z Andoviec, obaja už boli v minulosti viac ako desaťkrát súdne trestaní, si tak zopakovali cestu za mreže.
Teray sú obvinení zo zločinu lúpeže, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy